Saturday, 25 February 2012

SANAH HELWAH UMMI SAYANG!

Assalamualaikum..
Firstly, i want wish Happy Birthday to my loving ummi,,
who is marvellously dedicate n tender,
who is beautiful inside n out, 
who is so precious to me,,
I Love U, Ummi...


Jom makan ramai2.. :D

25Feb 1971 tarikh keramat ummi kan..heee..Ummi dah 41 taun kan,,but ummi still cantikk,gorgeous dimata kaklong! hehe... 
senyuman ummi kebahagiaan kaklong,,
kesedihan ummi kedukaan kaklong..
air mata mu racun bagiku..
kaklong janji xakan ade lagi airmata kesedihan tok ummi..serius janji!
walau ape pun yang jadi,,ketabahan dan kesabaran akan tetap menjadi milik ummi sampai bile2..ameen..
Kaklong tau,, ummi seorang yg sangat kuat,,sangat tabah,,sangat sabar! 
Ummi selalu kata,, Allah bagi kita mcm2 ujian sebab Allah sayang kita.Jangan kita mempersoalkan takdir. Sbg hamba,,kite perlu redha atas segalanya,disamping kita munasabah diri kita..
Yes ummi! Kaklong ingt semua tu,,dan akan sentiasa dalam ingatan..InsyaAllah..
Ummi,,terima kasih sangat atas segalanya.. sentiasa disamping anakmu yg sangat nakal ni..hik3..
Ummi terima kasih jugak atas susah payah ummi selama ini mengasuh,mendidik kami adik beradik yang banyak sangat ragamnya. i admit it not easy kan.. u really touch my heart..Betul kata orang,kasih ibu membawa ke syurga..Kami semua sayang ummi sangat2. Tanpa ummi,,sape lah  kami.. Syukur yg tidak thingga pada Allah kerana menganugerahkan ummi pada kami..^_^

ummi yg kucintai setulus hati..
okei,, last but not least semoga ummi dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan sentiasa dimurahkan rezeki olehNya..semoga setiap hembusan nafas umi pada saat ini,,ketika ini dan selepas ini diberkati Allah dan dirahmatiNya..Amiin.

ILOVEYOUSOMUCH. I CONFESS THAT U R DA BEST THING IN MY LIFE. U R DA BEST MOM IN DA WORLD!


sPeciaL 4 u Ummi
agak2 ape ye dalam nie?hehe

P/S: Wishing u a day as sunny s ur smile,
        as warm as ur heart,
        as day as wonderful as u r..

~my sis N.Husna Umaira lagi comel,bile awal2 lagi da bagi kad bufday yang die wat sendiri kat ummi.. entah bile die buat xtaw la.. kadang budak ni lebih advance dr kite lagi kan. sayaanng kamoo la Una..Kmo mmg anak yg baik..I admit it..^-^
Lupe nk snap kad bufday tu..hasilkeje tangan bdak year 2..hik3

Tuesday, 21 February 2012

Mereka kata,
Ikhlas itu,
Bila melakukan sesuatu
Tak mengharapkan apa-apa balasan.
Ikhlas itu,
Memberi serela jiwa.
Ikhlas itu,
Murni, bersih,
Ibarat air jernih,
Tiada bercampur apa-apa.

Ikhlas itu,
Bila berbuat apa-apa,
Hanya kerana Allah.
Sungguh.
Ini yang selalu aku pegang.
Kerana aku masih percaya,
Bila hati rela,
Bila kau memberi tanpa mengharapkan apa-apa,
Kalau kau berbuat sesuatu hanya kerana Dia,
Pasti semua akan jadi mudah. tenang.
Namun dalam benak sendiri,
Selalu tertanya-tanya.
'Ikhlas ke aku?'
'Ikhlas ke dia?'

Tapi mereka selalu kata,
'Saya ikhlas'
Mereka selalu persoalkan,
'Ikhlas ke? atau ' 'Macam tak ikhlas je'
Sepertinya pada mereka ada penimbang pengukur ikhlas.

Ikhlas itu susah sayang.
Kerana di sebalik menuju ikhlas itu ada syaitan memacu,
Dipesongkan kerana-kerana kita di awal-awalnya,
Dipesongkan kerana-kerana kita di tengah-tengahnya,
Dipesongkan kerana-kerana kita di hujungnya
Disolekkan dengan puji puji,
Ditampal kata mengata,
Dirasuh rasa bangga,
Tak tersedar ada penyakit bertandang di hati.

Ikhlas itu milik Allah,

Firman Allah,
'Ikhlas itu satu rahsia dalam rahsia-Ku,
Aku titiskan ia dalam hati hamba-hambaKu yang Aku
kasihi.'
 
(Hadis Qudsi).
Menuju ikhlas itu bermula bila segala hanya kepadaNYA
Dengan tunduk, tawadhuk, malu, takut, risau, cemas, kasih, cinta.
Hanya kepadaNYA
“Sesungguhnya Allah Taala tidak memandang
gambaran lahir kamu tapi dia melihat apa yang ada di
dalam hati kamu.” 
(Riwayat Bukhari dan Muslim)


Semoga dituntun hati kita dengan CintaNya,
Terarah langkah kita selari dengan redhaNya


Hati-hati menjaga hati:) <3